PRIVACY AND COOKIE POLICY

 

1. INTRODUCTION

This Privacy and Cookie Policy (hereafter “Policy) explains the collection and processing of personal data and the use of cookies on this website, as well as your rights as a user of this website and how to contact us. The website is operated by Mastiff AS Hammersborggata 9, 0181 Oslo. Org. nr. 964 714 851 hereafter “we” or “us”.

We are committed to protecting your privacy and honoring the integrity of your personal data. We do not sell any information collected through this site to others except as disclosed in this Privacy Policy. To the extent we collect and process personal data, this is done in accordance with relevant data privacy legislation, hereunder the EUs General Data Protection Regulation (GDPR).

By accepting this Policy and through the continued use of our website, you consent to the terms in this Policy. This Policy may updated, so we suggest you return to it from time to time and make yourself known with its contents. This Policy was last updated on 23. April 2018.

Processing of personal data

To the extent that we process personal data, we follow these principles:

  • The processing shall be lawful, fair, transparent and proportionate to the purposes for which the data is collected.
  • Your personal data are collected for specified, explicit and legitimate purposes.
  • The personal data collected from you shall be accurate and updated, as well as adequate, relevant and limited to what is necessary in relation to the purposes for which they are processed.
  • The personal data collected shall be kept in a form which does not allow you to be identified for any longer than what is necessary for the purposes for which the data was collected.
  • We have established appropriate technical and organizational security measures, including protection against unauthorized or unlawful processing, accidental loss, destruction or damage.

When you use this website, we may collect and use your personal data for the purposes of optimizing your user experience, allowing you as a user to share content from our website, enhancing the website’s security, improving the performance of the website and running statistics.

The categories of personal data collected may be: IP address, your geographic location, social media information, full name, e-mail, mobile number and other personal data you provide to us by using this website.

 

2. YOUR RIGHTS

As a user of our website and to the extent that we might process your personal data, you have rights concerning this data in accordance with the GDPR and local law.

As a user of our website, you may revoke your consent to processing of your personal data at any time. If you do not revisit our website within a reasonable time and a the most within [12] months, this consent is deemed revoked and your personal data is either deleted or fully anonymized. You may also revoke your consent by sending us an email at the address shown in section 6.

As a user of our website you have the right to request access to your personal data in accordance with the GDPR Article 15, rectification of your personal data in accordance with the GDPR 16 or erasure of your personal data in accordance with the GDPR Article 17 or restriction of processing concerning yourself in accordance with the GDPR Article 18. If the conditions in the GDPR Article 20 are met, you also have the right to data portability.

 

3. COOKIES

A cookie is a small piece of information sent by a web server to a web browser, which enables the server to collect information back from the browser. We use cookies for multiple purposes.

  • For statistical purposes, to see how many users we have and which parts of the website they visit. We collect information such as geographic location, type of web- browser etc. so we customize our website to give the user a more personalized experience.
  • For technical purposes and ensure the full functionality of the site we register whether the user is logged into our system or not.

It is possible to switch off cookies by adjusting your browser settings. Turning cookies off may result in a loss of functionality when using our website.

For more information about our use of third party cookies, please visit:

 

 

4. SECURITY

We have implemented appropriate technical and organizational security measures to ensure that our processing of data is secure, whether it be your personal data or other data.

Our organizational measures consist of established internal control systems and routines that all personnel that are authorized to process data on our behalf must abide by. We have also entered into data processor agreements in accordance with the GDPR with all our subcontractors which process personal data on our behalf. We furthermore require that these subcontractors implement appropriate technical and organizational security measures, such as using encryption when sending data.

Our technical security measures, such as pseudonymisation, anonymisation and encryption, where applicable, help ensure that data are kept secure. We have also implemented measures to ensure the ongoing confidentiality, integrity, availability and resistance of our processing systems. These systems and services are regularly tested and assessed to evaluate the effectiveness of our implemented measures.

 

5. CONTACT INFORMATION

If you have any requests concerning your personal data or any inquiries regarding this policy statement, please contact us at: post@mastiff.no

Personvernerklæring for søkere og deltakere i Mastiffs produksjoner

Denne personvernerklæringen ble sist revidert 16. august 2018.

 

1. INTRODUKSJON

Vi i Mastiff tar ditt personvern på alvor. Vi har rutiner og internkontroll for å påse at dine personopplysninger blir behandlet i henhold til lov på en sikker måte.

Denne personvernerklæringen gjelder Mastiff AS med organisasjonsnummer 964 714 851 og Mastiff Entertainment AS med organisasjonsnummer 968 573 713 (heretter samlet omtalt som Mastiff). Personvernerklæringen gjelder generelt for Mastiffs behandling av personopplysninger til deltagere, skuespillere eller andre medvirkere som blir tatt opptak av
(samlet omtalt som «Deltager») eller søkere til eller andre som gir uttrykk for interesse for disse rollene («Søker») i Mastiffs produksjoner for TV-program og realityserier (heretter «Produksjoner»).

Denne erklæringen forklarer også hvilke personopplysninger om Søkere og Deltagere Mastiff samler inn og behandler, og hvorfor Mastiff behandler personopplysningene.

2. OM MASTIFF

Mastiff er behandlingsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger slik det er beskrevet i denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål om Mastiffs behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte oss på epost benita.jorgensen@mastiff.no eller marit.kjorstad@mastiff.no

3. BEHANDLINGEN

Mastiff tar ditt personvern på alvor og vil behandle dine personopplysninger på en sikker, konfidensiell og fortrolig måte. For å sikre dette på en best mulig måte har Mastiff foretatt forskjellige tekniske og organisatoriske tiltak.

Mastiffs behandling av dine personopplysninger er i tråd med gjeldende personvernlovgivning, herunder gjeldende norsk Personopplysningslov og EUs generelle
personvernforordning (heretter GDPR).

Som behandlingsansvarlig følger Mastiff disse prinsippene:

  • Behandlingen er lovlig, rettferdig, gjennomsiktig og forholdsmessig i forhold til formålene med behandlingen;
  • Personopplysningene samles inn for spesifikke, uttrykkelig angitte og berettigede formål, er adekvate, relevante og begrenset til disse formålene og viderebehandles ikke på en måte som er uforenlig med disse formålene;
  • Personopplysningene er korrekte og nødvendig oppdaterte og lagres slik at det ikke er mulig å identifisere de registrerte i lengre perioder enn det som er nødvendig for formålene med behandlingen;
  • Behandlingen er sikret med tilstrekkelig sikkerhet for personopplysningene, og;
  • Mastiff etablerer tiltak for å sikre personopplysningene mot uautorisert tilgang/videreformidling/endring/sletting.

4. PERSONOPPLYSNINGENE

Hvilke personopplysninger Mastiff behandler, hvor de kommer fra og hvorfor de behandles.

4.1 Hvor personopplysningene kommer fra
Når du sender inn en søknad om å delta på i et av Mastiffs programmer, anses du som Søker. Ved å sende inn slik søknad med dine registrerte opplysninger om deg selv, sender
du Mastiff personopplysninger om deg selv. Mastiff behandler dine personopplysninger i søknaden for å avgjøre om du passer inn i den aktuelle Produksjonen.

Dersom du blir valgt som Deltager, vil Mastiff få flere personopplysninger om deg gjennom video- og bildeopptak og selve produksjonsprosessen – etter at Mastiff har gitt deg beskjed om at du er valgt for å kunne delta, anses du som Deltager.

Med mindre et unntak er spesifisert for den aktuelle Produksjon, må du være minst 18 år for å kunne være Søker eller Deltager til Mastiffs Produksjoner.

4.2 Behandlingsgrunnlaget
For Søkere vil Mastiffs behandlingsgrunnlag være det eller de samtykker du aktivt gir oss før du sender inn ditt søknadsskjema.

For Deltagere vil Mastiffs behandlingsgrunnlag for den videre behandlingen være avtalen mellom deg og Mastiff – ofte kalles den deltagerkontrakten. For behandlingsaktiviteter utover det som følger av deltagerkontrakten og der det ikke foreligger annet behandlingsgrunnlag, kan det innhentes særskilt samtykke.

Noen opplysninger må Mastiff behandle fordi det er lovpålagt, for eksempel i forbindelse med å overholde regnskapsplikten. Det kan også forekomme situasjoner der Mastiff vil
behandle personopplysninger fordi Mastiff har en legitim interesse av å gjøre det, for eksempel i forbindelse med verserende rettstvister hvor bevis må fremlegges selv om bevis kan inneholde personopplysninger.

Visse personopplysninger Mastiff behandler vil utelukkende behandles for journalistiske, akademiske, kunstneriske og litterære formål, og i den forbindelse vil disse være unntatt fra store deler av lovgivningen, herunder GDPR. Mastiff vil likevel behandle disse personopplysningene med samme grad av konfidensialitet, integritet og sikkerhet som de øvrige personopplysningen Mastiff behandler.

4.3 Type personopplysninger

4.3.1 Søker
Hvilke personopplysninger Mastiff samler inn om deg i forbindelse med en enkelt Produksjon, vil fremkomme av søknaden til Produksjonen. Som en del av søknaden vil du
normalt bli bedt om følgende personopplysninger: Fullt navn, fødselsdato, adresse, epostadresse, telefonnummer, bilde og alder. Du vil også kunne bli bedt om ytterligere
personopplysninger som vil være relevante for den spesifikke produksjon, som for eksempel høyde, vekt, erfaring, yrke, studievalg, boligtype, økonomisk situasjon, profilnavn i sosiale medier, sivilstatus, familierelasjoner, interesser og eventuell annen informasjon du ønsker å dele med Mastiff. I visse søknader vil du også få muligheten til å sende inn en video eller flere fotografier av deg selv dersom du ønsker det.

I noen Produksjoner vil du også bli bedt om å gi oss sensitive personopplysninger som din seksuelle legning og din religion eller ditt livssyn. Andre typer sensitive personopplysninger som helseopplysninger, herunder psykiske lidelser, kan du selv velge å oppgi ved å bruke fritekstfeltet. Det er frivillig å søke til en Produksjon, og dersom du velger å dele dine personopplysninger med Mastiff, både alminnelige og sensitive, anses dine handling som et frivillig og uttrykkelig samtykke til Mastiffs behandling av slike opplysninger.

Dersom du går videre i utvelgelsesprosessen, vil det kunne bli aktuelt å be om ytterligere samtykker for at Mastiff for eksempel kan foreta en bakgrunnssjekk. I så fall vil Mastiff kunne få ytterligere personopplysninger fra firmaer i EU/EØS området som driver med relevant type bakgrunnssjekker som virksomhet. Mastiff behandler personopplysninger for å avdekke om det er farefullt eller annen sikkerhetsrisiko for Søkere eller andre deltakere om slik person blir Deltager i produksjonen.

4.3.2 Deltager
Når du er Deltager vil Mastiff, i tillegg til personopplysningene nevnt ovenfor, behandle video- og lydopptak Mastiff eller en av Mastiffs underleverandører tar av deg. For å kunne delta i Produksjonen må du som et minimum oppgi den informasjonen som søknaden krever, og du må stille opp for video- og lydopptak.

Øvrige opplysninger som fremkommer før eller under Produksjonen opplyser du om frivillig. Personopplysninger som du velger å dele med Mastiff før og under opptak av Produksjonen vil kunne bli brukt i Produksjonen og markedsføringen av den; det gjelder både alminnelige og sensitive personopplysninger. Eksempler på sensitive personopplysninger som kan fremkomme under Produksjonen er helseopplysninger, seksuell aktivitet og legning, samt religions og trosspørsmål.

4.4 Formål og kilde

4.4.1 Søker
Formålet med å samle inn og behandle disse personopplysningene om deg som Søker er å vurdere din egnethet som Deltager i Produksjonen. Alle personopplysninger som fremkommer av søknaden din vil kunne inngå i vurderingen av din deltagelse i Produksjonen. I første rekke samles dine personopplysningene inn kun fra deg basert på ditt samtykke.

4.4.2 Deltager
Formålet med å behandle personopplysningene om deg som Deltager er at Mastiff skal kunne produsere, markedsføre og distribuere Produksjonen i alle kanaler i ubegrenset tid. Personopplysningene Mastiff behandler om deg samles inn først og fremst fra deg som Søker og eventuelt deg som Deltager. Personopplysninger kan også samles inn fra andre kilder, som for eksempel nære relasjoner du evt. oppgir som referanser, opplysninger fra andre Deltagere under produksjonen eller firmaer i EU/EØS området som driver med bakgrunnssjekker som virksomhet.

5. TREDJEPARTER

Dine personopplysninger vil kun deles med de aktørene som er nødvendig for at Mastiff skal kunne gjennomføre søknadsprosessen samt opptak, produksjon, markedsføring og
distribusjon av Produksjonen, inkludert bestillende kanal. Hvilke aktører disse er vil kunne variere fra Produksjon til Produksjon, derfor bes du ta kontakt dersom du ønsker mer detaljert beskrivelse for en spesifikk Produksjon du er Søker eller Deltager til, evt. se Produksjonens egen personvernerklæring.

Dersom du er Søker og sender søknaden din til oss via en tredjepartsplattform over internett, vil dine personopplysninger kun deles med denne plattformen og lagres på
serverne de benytter. Dette vil for eksempel kunne være vår leverandør M.K. Advision Ltd. Som leverer tredjepartsplattformen Short Audition-verktøyet. M.K. Advision Ltd. lagrer databasen i Amazon Cloud Services som har servere i Irland. Mastiff har databehandleravtaler med slik leverandører for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet og lagret på en sikker og fortrolig måte.

Dersom du er Søker og gir uttrykk for interesse for å være Deltager over mail, telefon, i et møte eller blir kontaktet av oss i forbindelse med en Produksjoner, vil dine
personopplysninger kunne bli delt med de tredjeparter som er nødvendig for at slik kommunikasjon skal finne sted. Dersom du sender en epost til eller tar kontakt med oss
med forespørsler eller andre henvendelser som gjelder Mastiff eller våre Produksjoner, vil denne handlingen anses som et frivillig gitt samtykke til den behandlingen som er nødvendig for å kunne ta stilling til og svare på din henvendelse.

Dersom du går videre i utvelgelsesprosessen, vil det kunne bli aktuelt å få assistanse fra firmaer innenfor EU/EØS som driver med bakgrunnssjekker som virksomhet. Disse vil da få opplyst navn og fødselsdato. Bruk av slike selskap begrenses i størst mulig grad, og innsamlede data fra slike bakgrunnssjekker slettes etter Mastiff har behandlet mottatte data for dette formålet.

Hvis du er Deltager i en av våre produksjoner, vil dine personopplysninger deles med nødvendige tredjeparter for å gjennomføre Produksjonen. Mastiff må gjøre dette for å oppfylle avtaler inngått med Mastiffs samarbeidspartnere. Hvem slike tredjeparter er, vil variere fra Produksjon til Produksjon. Normalt vil slike tredjeparter navngis eller beskrives nærmere i en deltagerkontrakt. Enhver leverandør som Mastiff bruker for å behandle personopplysninger på Mastiffs vegne, er bundet av en gyldig databehandleravtale etter GDPR og tilfredsstiller kravene til sikker behandling av personopplysninger. Leverandører og samarbeidspartnere som får tilgang til Deltageres personopplysninger, vil typisk kunne være skytjenesteleverandører, reise-/flyselskap, forsikringsselskap, TV-kanaler, reklameselskap
for produksjonen og lignende.

6. LAGRING OG SLETTING

Med mindre annet følger av behandlingsgrunnlaget eller lovfestede krav Mastiff er pålagt, blir dine personopplysninger slettet når det ikke lenger er behov for dem for det formålet de ble samlet inn til.

Som en Søker kan du samtykke til at dine personopplysninger lagres i Mastiffs database for fremtidig kontakt i forbindelse med andre produksjoner i inntil tre år. Dersom du har samtykket til dette, vil Mastiff enten be om et nytt samtykke innen tre år for å forlenge lagringstiden eller slette dine personopplysninger når tiden løper ut.

Mastiff har interne rutiner for sikker sletting av personopplysninger. Rutinene sikrer at dine personopplysninger kun blir lagret så lenge Mastiff har saklig behov for dette i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning for øvrig. Når saklig behov ikke lenger foreligger, vil opplysningene dine bli slettet eller anonymisert.

7. DINE RETTIGHETER

Som både Søker og Deltager har du rettigheter etter GDPR for hvordan Mastiff behandler dine personopplysninger.

Som Søker bygger Mastiffs behandlingsgrunnlag på samtykke. Dette samtykke kan du når som helst trekkes tilbake. Dette gjøres ved å kontakte vår ansvarlig for personvern på epostadressen marit.kjorstad@mastiff.no.

Dersom du velger å trekke tilbake ditt samtykke, vil dette kunne medføre at du ikke lenger vil bli vurdert som en potensiell Deltager i produksjonen du er Søker til. Tilbaketrekking av samtykket påvirker ikke lovligheten av behandlingen som bygger på samtykket før det trekkes tilbake.

Både som Søker og Deltager har du rett til å få innsyn i dine personopplysninger etter GDPR artikkel 15, rett til å kreve retting av feilaktige opplysninger Mastiff har lagret om deg etter GDPR artikkel 16, rett til å kreve sletting etter GDPR artikkel 17 og rett til å kreve at behandlingen begrenses etter GDPR artikkel 18. Dersom vilkårene i GDPR artikkel 20 er oppfylt, har du også rett til dataportabilitet.

Dersom du har spørsmål eller innvendinger til hvordan Mastiff behandler dine personopplysninger, bes du ta kontakt på epost som angitt ovenfor. Det er også mulig å
sende en offisiell klage til Datatilsynet hvis du mener Mastiffs behandling av dine personopplysninger strider mot gjeldende Personopplysningslov eller GDPR.

8. SIKKERHET

Mastiff har rutiner for internkontroll og informasjonssikkerhet i henhold til gjeldende personvernregler i Norge. Mastiff krever også at leverandørene som benyttes behandler dine personopplysninger på en sikker måte, herunder stiller Mastiff krav til informasjonssikkerhet samt sørger for at overføring av data skjer på en kryptert og sikker måte. Mastiff selger, bytter eller videreformidler ikke dine personopplysninger til tredjeparter utover det som fremkommer av denne personvernerklæringen.